זהירות – ארסן! 
ארסן – יסוד הנמצא על פני כדור הארץ: בקרקע, באויר ובמים.
בפירות והירקות נספג הארסן מהקרקע ומי השקיה, כך שאי אפשר להימנע ממנו לחלוטין.
המקור העיקרי שמזהם את כדור הארץ בארסן – חומרי הדברה, חומרי דישון, פסולת תעשייתית, יצור חשמל באמצעות פחם ועוד...
על פי מחקרים חשיפה לארסן מעלה סיכון למחלות ממאירות, מחלות לב, יתר לחץ דם, סוכרת סוג 2, קטרקט הפרעות קשב וריכוז ומחלות נוספות.
חשיפה גבוהה לארסן אצל נשים הרות מעלה סיכון למומים ובעיות התפתחות.

מכל  גידולי האדמה, באורז נמצא ריכוז גבוה ביותר של ארסן, וביחוד באורז שאינו אורגני.
תינוקות ופעוטות הניזונים ממוצרים המבוססים על אורז, נחשפים ליותר ארסן ביחס למשקל גופם, לכן לא כדאי שהאורז יהיה מזון יחיד או עיקרי בתזונת התינוק.

מה לעשות כדי לצמצם את כמות הארסן באורז:
1. לבחור זן אורז עם פחות ארסן – באורז בסמטי יש פחות ארסן
2. לשטוף עם הרבה מים לפני הבישול (בבדיקות שנעשו ראו ששטיפה טובה מסירה דווקא מאורז בסמטי חלק משמעותי יותר מהארסן, ביחס לזני אורז אחרים).
3.  בישול האורז בכמות גדולה של מים (רצוי עם מים שעברו סינון - ללא ארסן), וסינון האורז לאחר הבישול, (כמו שמכינים פסטה). מפחיתים 40%-60% מתכולת הארסן באורז (המלצת היחס בין אורז למים - 1:6).

לסיכום:
1. רצוי להעשיר את התפריט במגוון מזונות, דגנים וקטניות, להשרות ולשטוף היטב לפני בישול במים שעברו סינון.
2. להפחית אורז בתזונה לטובת כוסמת, קינואה, דוחן שמכילים ערך תזונתי גבוה ופחות ארסן.
3. להעדיף אורז בסמטי – פחות ארסן, עלייה מתונה יותר של רמות סוכר ותכולת חלבון גבוהה יותר.
4. להפחית שימוש במזונות שמכילים אורז: חלב אורז, פריכיות אורז, דייסת אורז.

המלצה:
סביבת המחיה שלנו רוויה רעלים (ארסן הוא רק אחד מהם). אי אפשר להימנע מהם לחלוטין, לכן חשוב להקפיד לקחת נוגדי חמצון איכותיים יום יום, כאלה שנחקרו קלינית והוכחה יעילותם, על מנת לסייע לגוף להתמודד עם מתקפת הרדיקלים החופשיים - מחוללי המחלות.

ממליצה על נוגדי חמצון עוצמתיים של חברת ג'וס פלאס, שהוכחה יעילותם בהפחתת רעלים (רדיקלים חופשיים).
תוכלו לקרוא עליהם עוד בדף תוספי תזונה. 


רק בריאות☺ 

זמינה לכל שאלה בווטסאפ

By אפרת ראובני March 27, 2024
מוצרי חלב - כן או לא? בתוכנית שלנו אין דבר כזה אסור. יש המלצות מה להפחית, מה להוסיף וממה עדיף להימנע. אנחנו מלמדים להסתכל על ה מותר וה בריא ומתמקדים במזונות המזינים אותנו עם דגש על מקורות צמחיים. 🥬🫐🍋🍇🍊🍅 כדי שנצליח לשנות, אנו חייבים להבין יותר... מה הבעיה בחלב פרה? חלבון החלב - "הקזאין" הוא חומר זר לגוף. מערכת החיסון מגיבה בהתאם, ע"י יצירה של תהליך דלקתי בניסיון להניע אותו החוצה. חלבון זה נקשר להתפתחות אלרגיות שונות ושיבוש מערכת העיכול וזה עוד לפני שהזכרנו את השכיחות העולה של רגישות ללקטוז (סוכר החלב). ❗מוצרי החלב מכילים חומרים כמו שיירי אנטיביוטיקה (שהפרה מקבלת על בסיס קבוע ובמינון מוגבר כשהעטינים מודלקים) והורמונים (שהפרה מקבלת על מנת לייצר חלב כל השנה). שנים אמרו לנו לאכול מוצרי חלב כדי לקבל סידן... הבעיה - חלבון מן החי מעכב את ספיגת הסידן מהחלב, וגורם לעלייה בחומציות הדם, שגורמת לאיבוד סידן. אם אתם ממש אוהבים... העדיפו מוצרי צאן ובעיקר יוגורט bio המועשר בחיידקים טובים. מוצרי צאן שונים בהרכבם ממוצרי בקר (פרה). 👈 כמות הקזאין בהם נמוכה יותר. 👈 כמות השומן נמוכה 👈 הרכב חומצות השומן שונה ואף מיטיב עם העיכול. 👈 כמות הסידן גבוהה יותר וספיגתו טובה יותר. *תאכלו בהגבלה ותהיו קשובים לגוף.🙏 ❗ אפשר להשיג המון סידן מהצומח ממש בקלות. ובנימה אישית - אני הפסקתי להיות צרכנית כבדה של מוצרי חלב (שאני מאוד אוהבת), מאז שהבנתי את עניין איבוד הסידן ושחלב מעודד דלקתיות בגוף. אני מרשה לעצמי פעם ב... להנות מעוגת גבינה בבית קפה. 🍰 אני לא נזירה... 🙃 את חלב הפרה, המרתי בחלב סויה, זה אפשרי... בלוטות הטעם מתרגלות להכל. 😉 כשמבינים איך הבחירות שלנו משפיעות על הבריאות שלנו, קל יותר לשנות, נכון? 🎯 😊
By אפרת ראובני March 27, 2024
כמה דברים שכדאי לדעת על שיבולת שועל 🌾 מתכון מצורף בתחתית המאמר 1️⃣ עשירה במקורות חלבון המספקים לגוף אנרגיה. 2️⃣ מאזנת את רמת החומציות בעור ובכך תורמת לריפוי בעיות עור. 3️⃣עשירה בסיבים תזונתיים ותורמת לתחושת שובע לאורך זמן ולשיפור תהליכי עיכול. 4️⃣ עשירה בסיבים התורמים לאיזון רמות הסוכר בדם. 5️⃣ מזונות עשירים בסיסים הוכחו כתורמים לבריאות הלב. שיבולת השועל מכילה גם סידן ואשלגן, הידועים במניעת לחץ דם גבוה. 6️⃣ השילוב של הסיבים המסיסים והסיבים הלא מסיסים מזרזים את מעבר המזון והפסולת דרך המעיים ובכך מקטינים את הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס. 7️⃣ ניתן לקנות שיבולת שועל ללא גלוטן, לכן היא דגן שחולי צליאק או אנשים הנמנעים מגלוטן מסיבות אחרות, יכולים לצרוך. דייסת שיבולת שועל 🌾 מבשלים: * חצי כוס שיבולת שועל גסה. * כוס חלב צמחי. * כפית סילאן (אפשר לוותר) * חצי כפית קינמון. בוחשים 5-7 דקות, מכבים ומוסיפים כף מדידה קומפליט וניל, מוסיפים מה שאוהבים (זרעים/אוכמניות/ צימוקים/ שברי אגוזים ושקדים...) ונהנים מארוחה קלילה, משביעה ומזינה 😋 * רוצים לשדרג יותר? אל תבשלו את שיבולת השועל, שפכו עליה מים רותחים או חלב סויה, חכו 10 דקות והוסיפו את שאר הרכיבים. בתיאבון 😊
By אפרת ראובני March 27, 2024
באיזה קמח אתם משתמשים❓ יש הבדל בין קמח מדגנים, גם אם הם מלאים, לקמח העשוי מקטניות או אגוזים. 👈 אם אתם קונים לחם מדגנים מלאים, עדיף כוסמין ושיפון על פני חיטה, רק תבדקו ברכיבים (לפעמים יש יותר קמח חיטה לבן מאשר כוסמין). 👈 אם אתם רוצים קמח שלא יקפיץ רמות סוכר, העדיפו קמח מאגוזים וקטניות שמכיל ריכוז גבוה של חלבון ושומן, מה שמונע עלייה חדה ברמות הסוכר. 👈 אם אתם משתמשים בקמח מקטניות כמו קמח כוסמת ללחם וקרקרים, העדיפו להשתמש בקטניות עצמן לאחר השריה וטחינה, מאשר בקמח. הבנתם❓ יש כאן מדרגות 😊 כל אחד בקצב שלו, ברמה שלו, במסוגלות שלו... העיקר להיות בדרך. צעדים קטנים יובילו לשינויים גדולים בבריאות!